Thursday, 21 May 2009

HAZEQS' BIRTHDAYAHAD 17hb MEI ...selepas majlis Tahlil arwah TokNek ..Paksu Syah buat majlis harijadi Hazeq yg ke-ANAM TAHUN(6THN)...
kek gambar spiderMan...just simple jer...majlis ni..tapi gambar lain hari tu xsempat nak "upload" ...gmbar semua ada pada ieka awek acik...{oi iekaaa ner gambar2 tu...paksu nak buh dlm blog niee..xkan simpan buat "TUKUN"...xkan paksu nak ajar cara nak anta pic2 tu semua...hish2 ... : D }
so.. hazeq SELAMAT HARI LAHIR.. jgn nakal2 dgr cakap ibu ayah ok.. nak hadiah set GOLF ...sekolah dulu baru paksu bagi ok...(kecik2 dah pandai demand mintak hadiah set GOLF)

ilmu itu KHAZANAH

Ilmu itu merupakan khazanah/harta. Kunci untuk mengambilnya ialah bertanya. Kerana itu (ingatlah) bertanyalah kamu, kerana dengan bertanya itu akan diberi ganjaran empat golongan. Iaitu orang yang bertanya, orang yang mengajar, orang yang mendengar dan orang yang mencintainya.

"sesiapa yang mati selagi masih mencari ilmu untuk membina agama islam, (nanti) Syurga akan dekat di tempatnya dengan para nabi," kata-kata Nabi s.a.w disampaikan dalam satu majlis ilmu.

/from book: kisah ringkas kehidupan Rasulullas s.a.w, Nawawi Dasuki

A todos los demás, gracias por sus opiniones